Mertims Forum


 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap

KAYMAKLI ELMA TALISI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
Aranel_Elensar
Admin
Admin
avatar
www.mertims.eniyiforum.net
Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 16/02/09 Mesaj Sayısı : 1723 Nerden : İ¢İñİžĐёÑ Lakap : ßy_AraneL

MesajKonu: KAYMAKLI ELMA TALISI Salı Şub. 24, 2009 10:15 pm

4 elma
2 tatlı k.tereyağı
2 çorba k. kuru üzüm
1 tatlı k. tarçın
4 çorba k. bal
4 karanfil
yarım limon

üzeri için:
kaymak

HAZIRLANIŞI:
Elmaların kabukları soyulup çekirdek yatağı çıkarılır.
elmaların her tarafına gelecek şekilde limon sürülür.
daha sonra tereyağı eritilir, üzerine karanfiller alınır.
eriyen tereyağı da elmaların üzerine sürülür.
bir başka kapta bal, badem,üzüm ve tarçın karıştırılarak elmaların içine doldurulur.
bir fırın kabın alınır. üzerine yağlı kağıt ve alüminyum folyo kapatılarak fırına verilir.
elmalar pişince fırından alınır. Soğuduktan sonraüzerine kaymak konularak servis yapılır.
Hafif tatlılar seviyorsanız bu tarif tam size göre...
_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://mertims.eniyiforum.net

KAYMAKLI ELMA TALISI

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Mertims Forum :: Damak Tadımız :: Tatlılar -

Zirve100 En iyi
toplist - evden eve nakliyat - evden eve nakliyat sohbet Site Ekle aramaYetkinforum.com | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Haberleşme | Suistimalı göstermek | Bir bloga sahip olmak