Mertims Forum


 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap

ÇİKOLATALI & PORTAKALLI BADEM KAPLI TRUFFLE

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
Aranel_Elensar
Admin
Admin
avatar
www.mertims.eniyiforum.net
Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 16/02/09 Mesaj Sayısı : 1723 Nerden : İ¢İñİžĐёÑ Lakap : ßy_AraneL

MesajKonu: ÇİKOLATALI & PORTAKALLI BADEM KAPLI TRUFFLE Salı Şub. 24, 2009 10:17 pm



ÇİKOLATALI & PORTAKALLI BADEM KAPLI TRUFFLE

1 su bardağı whipping cream: 3/4 su bardağı süt + 1/4 su bardağı erimiş tereyağı
veya: 1/2 bardak süt + 1/2 bardak krema

Süt + tereyağı seçeneğini kullandım.

25 adet truffle

Malzemeler;



•3/4 su bardağı whipping cream

•336 gr bitter çikolata, ince kıyılmış(Ben sadece bitter çikolata koyduğum için trufflelar acı (bitter) oldular daha tatlı çikolata sevenlerdenseniz yarısını bitter yarısını sütlü koyabilirsiniz)

•2 yemek kaşığı portakal suyu

•1 + 1/2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi


•1 + 1/4 bardak badem, fırınlanmış, çekilmiş

Hazırlanışı;
1.Kremayı bir sos tavasında kaynatın, içine kıyılmış çikolataları, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini atın ve ateşten alın. Çikolata pürüzsüz bir şekilde eriyene kadar karıştırın.

2.20x20x6 cm'lik bir tepsiyi alüminyum folyoyla kaplayın. Erimiş çikolatayı döküp 30 dk dondurun (sertleşene kadar).

3.Çikolata sertleşince bir bıçakla 25 kareye bölün. Her kareyi elinize alıp avucunuzun içinde yuvarladıktan sonra bir kaseye koyulan çekilmiş bademle kaplayıp tepsiye dizin veya fotoğraftaki minik truffle kağıtlarına yerleştirin.

4.2 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

Fotoğrafta gri kağıtta olanlar portakal aromalı trufflelar



EARL GREY AROMALI ÇİKOLATALI TRUFFLE

34 adet truffle

Gourmet dergisi Aralık'02 sayısındaki tariften uyarlanmıştır.

Bunlar tarifte kakao ile kaplanmıştı ama ben onun yerine çekilmiş fıstık, ceviz, pudra şekeri ve kakao kullandım, pudra şekeri ve kakaoyla kaplamak zor geldiği için çoğu fıstıkla ve cevizle kaplı oldular.

Bu tarifte de farklı bir krema türü geçiyordu, "heavy cream".. Buna yedek olarak kullanılabilecek malzemeler de şunlar;

1 su bardağı heavy cream: 2/3 su bardağı süt + 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı

Malzemeler;


•2/3 su bardağı heavy cream

•2 yemek kaşığı tereyağı

•2 tatlı kaşığı geniş earl grey yaprakları

•168 gr bitter çikolata, ince kıyılmış


•1 bardak kakao veya çekilmiş fıstık, ceviz, badem, pudra şekeri, hindistan cevizi vb.

Hazırlanışı;
1.Krema ve tereyağını kaynatın. Earl grey yapraklarını ekleyip ateşten alın ve ağzını kapatarak 5 dk demlendirin.

2.İnce kıyılmış çikolatayı cam bir kaseye koyun, demlenmiş kremayı çok ince bir süzgeçten çikolatanın üstüne dökün. Süzgeçte kalan earl grey yapraklarını kaşığın tersiyle bastırarak iyice sıkın ve yaprakları atın.

3.Çikolatayı eriyip pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.

4.2 saat dolapta sertleşene kadar ağzı kapalı bir şekilde bekletin, ben vaktim olmadığı için buzlukta 30dk beklettim.

5.Bir tatlı kaşığıyla veya dondurma kepçesiyle kasedeki çikolatalı ganajdan dondurma topu yapar gibi rulolar alıp elinizle nazikçe yuvarlayın.

6.Elleriniz çikolatayla kaplanmaya başlarsa kakaoyla veya pudra şekeriyle kurutun.

7.Ganaj toplarını istediğiniz malzemeye buladıktan sonra kağıtlara veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip buzdolabına koyun. İsterseniz 1 hafta buzdolabında veya 1 ay buzlukta saklayabilirsiniz diyor tarifte sanırım saklanıcaksa herhangi bir malzemeyle kaplanmadan saklanmalı ve servis edileceği zaman buzluktan çıkarılıp kaplanmalıdır



BOL YEMİŞLİ TRUFFLE ÇEŞİTLERİ

Malzemeler;


•2/3 su bardağı whipping cream

•330 gr (2 su bardağı) damla çikolata, ben bunlara da kıyılmış çikolata kullandım

•2 tatlı kaşığı vanilya özü, normal şekerli vanilin kattım

•3/4 su bardağı hindistan cevizi

•1/2 su bardağı çekilmiş fıstık

•1/2 su bardağı çekilmiş ceviz

Hazırlanışı;
1.Kremayı kaynatın, ateşten alıp içine çikolataları atın. Pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Ganajı 3 ayrı buzluğa konulabilecek kaseye eşit miktarlarda dökün. İsterseniz 3 saat buzdolabında isterseniz 30dk. buzlukta bekletin.

2.Çikolatalı ganaj sertleştiğinde bir kaseye 4-5 kaşık çekilmiş fıstık, diğerine aynı miktarda ceviz, sonuncusuna da hindistan cevizi ekleyip karıştırın.

3.Bir tatlı kaşığıyla yine yuvarlak parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve iç malzemesine göre kalan yemişlere bulayıp kağıtlarına veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

4.İsterseniz 2 hafta boyunca buzdolabında bekletebilirsiniz
_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://mertims.eniyiforum.net

ÇİKOLATALI & PORTAKALLI BADEM KAPLI TRUFFLE

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Mertims Forum :: Damak Tadımız :: Tatlılar -

Zirve100 En iyi
toplist - evden eve nakliyat - evden eve nakliyat sohbet Site Ekle aramaforum kurmak | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Haberleşme | Suistimalı göstermek | Ücretsiz blog