Mertims Forum


 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Kayısı Reçeli

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
Aranel_Elensar
Admin
Admin
avatar
www.mertims.eniyiforum.net
Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 16/02/09 Mesaj Sayısı : 1723 Nerden : İ¢İñİžĐёÑ Lakap : ßy_AraneL

MesajKonu: Kayısı Reçeli Salı Şub. 24, 2009 10:35 pm


Malzemeler:

1+1/2 kilo şekerpare kayısı
7 su bardağı tozşeker (1 buçuk kilo), su bardağı 250gr.lık
2 su bardağına yakın su
yarım limonun suyu

Yapılışı:

Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Bunu yaparken ister ikiye bölebilir veya dikkatlice ayırmadan çekirdeğini çıkarıp bütün halde bırakabilirsiniz.
Kayısı çekirdeklerini çekiçle tahta üzerinde kırarak iç bademlerini ayırın.
Ufak bir tencerede su kaynatıp 10 dakika kadar çıkan bademleri kaynatın. Soğuk suya alıp kabuklarını soyun.
Kayısı reçeli kaynarken çok köpürüp taşma tehlikesi olabileceğinden tercihen büyük bir tencereye şekeri ve suyu ilave edip arada hafif karıştırarak kaynatın.
Yaklaşık 10 dakika kadar sonra hazırladığınız kayısıları ve bademleri ilave edip orta harlı ateşte kaynatmaya devam edin.
Oluşan köpükleri kevgirle alarak tabağa damlattığınızda damla dağılmadan kalana kadar kaynatın.
En son yarım limonun suyunu sıkıp bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın ve kuru kavanozlara aktarıp ters çevirerek soğumaya bırakın.

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://mertims.eniyiforum.net

Kayısı Reçeli

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Mertims Forum :: Damak Tadımız :: Reçeller -

Zirve100 En iyi
toplist - evden eve nakliyat - evden eve nakliyat sohbet Site Ekle aramaforum kurmak | Sanat, Kültür ve Hobiler | Kültür | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Haberleşme | Suistimalı göstermek | Yetkinblog